Do it yourself: koperen macramé wall art

 


macramé wall art

Deze super leuke muurart DIY kwamen we tegen: macramé muurversiering met koper! Super makkelijk en met zo veel verschillende verkrijgbare kleuren touw en buisjes is deze macramé art letterlijk voor elk interieur passend te maken. Wit met koper is fantastisch in een licht en Scandinavisch of modern interieur, maar maak hem donkergrijs of blauw met zilverkleurige buisjes voor een geheel andere look!

Dit heb je nodig voor deze DIY macramé:

materiaal

– Ongeveer 23 meter katoenen touw van ongeveer 1,27 cm breed
– 3 koperen pijpen van ongeveer een halve meter lang
– 19 koperen koppelingen met een diameter van 1,27 cm
– 4 koperen kapjes die op de koperen pijpen passen
– schaar
– ijzerzaag

to do 1
Leg de twee pijpen van een halve meter horizontaal boven elkaar met ongeveer 15 cm er tussen en knoop het touw zoals op bovenstaande foto aan de twee pijpen. Deze eerste strook gaat in het midden en mag ongeveer 45 cm lang zijn. Van daaruit ga je naar de zijkanten werken die steeds korter worden. Haal er telkens 2 centimeter af. Je knoopt dus 9 banen naar links en 9 banen naar rechts van het eerste touw waardoor je in totaal 19 banen krijgt. Je knipt het touw telkens af nadat je een baan geknoopt hebt zodat je niet de mist in kunt gaan met de lengtes.

Er blijft één lange koperen buis over, die zaag je in drie stukken, één iets langere en twee iets kortere. Aan de middelste drie touwen maak je op ongeveer 8 cm onder de onderste buis nog een knoop. Aan het middelste touw rijg je het langere stuk buis en maak je onder de buis meteen een knoop. De twee kortere buizen rijg je aan de twee touwen naast het middelste touw en knoop je ook vast.

Vervolgens maak je aan de onderkant van alle touwen een knoop, rijg je een koppeling aan het touw en daaronder maak je nog een knoop. Knip aan de boven- en onderkant overig touw af zodat alles geleidelijk oogt.

to do 2

 

Bron:
A beautiful mess
Everyday with SarahGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *