Do it yourself: roomdevider van touw

Er zijn verschillende redenen om een open ruimte niet op te splitsen in kleinere kamers of ruimtes. Bij een grote kamer zoals bijvoorbeeld een kantoor, kan een open ruimte er voor zorgen dat er meer eenheid is; je loopt makkelijker bij een collega binnen om even iets te overleggen. Bij kleine ruimtes is een open indeling belangrijk zodat het allemaal niet te klein, benauwd en hokkerig overkomt.

Toch is het vaak zo dat, als je alles geheel open laat, de gezelligheid en knusheid als sneeuw voor de zon verdwijnt. Er moet dus iets van een verdeling zijn. Bijvoorbeeld in het geval van een kantoorpand, hier moeten verschillende doelen op dat ene oppervlak worden toegepast. Denk aan een zitje waar je gasten kunt ontvangen, denk aan een lunchruimte maar ook een vergaderruimte en de werkplekken van de werknemers. Dit was het vraagstuk waar Morgan Satterfield van The Brick House mee zat en zij kwam met een fantastische creatieve en luchtige oplossing: de roomdevider van touw.

 

roomdevider touw resultaat

Voor deze eenvoudige en budget vriendelijke diy heb je vier dikke planken (4cm dik) nodig. Meet in je ruimte op hoe lang je roomdevider moet worden. Zo lang moeten je planken worden. Bij alle vier de planken frees je een holte uit over de gehele lengte uit (slechts twee centimeter aan de uiteinden dicht laten) van zo’n 1,5 centimeter diep. Als je twee planken met de holtes naar elkaar op elkaar legt ontstaat er een soort holle bak. Bij twee van de vier planken boor om de +- 2 centimeter een gat met dezelfde diameter als je touw.

Dan meet je de hoogte van de ruimte op en knip je de jutte touwen 10 cm langer dan de hoogte van je ruimte. Er moet immers nog ruimte zijn om een knoop te leggen.

 

roomdevider touw knopen wegwerken

 

Rijg de touwen door de gaten van één plank. Leg stevige knopen in de uiteinden van de touwen. Dan bevestig je een van de planken zonder gaten aan het plafond. Vervolgens schroef je de plank met de touwen vast aan de plank die je aan het plafond hebt bevestigd. Nu hangen de touwen op de vloer. Vervolgens bevestig je de laatste plank zonder gaten aan de vloer en knoop je de touwen door de plank met de gaten. Zorg wel dat je deze touwen allemaal op de juiste hoogte knoopt, zodat de touwen vrij strak staan, maar niet zo strak dat de plank met de gaten niet meer aan de plank zonder gaten op de vloer bevestigd kan worden. Klaar!

Voor een exotische styling combineer je deze rope wall met veel grote groene planten en rotan meubeltjes. Maar ook bij een wit, strak en Scandinavisch interieur staat deze look super.

 

roomdevider van touw 1

 

 

 

 Eén reactie op “Do it yourself: roomdevider van touw”

  1. Jeremy schreef:

    Boor in de hoeken van de plankjes gaatjes, rijg de touwen erdoor, zorgt dat ze recht hangen en maak knopen aan de onderkant, zodat de plank goed blijft zitten. Knoop door tot het touw op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *